НБУ збирається змінити принцип видачі іпотеки

В Україні мають змінитися принципи видачі іпотечних кредитів. Банки незабаром будуть вести облік доходів українців при укладанні кредитних договорів.

Про це заявила перший заступник глави Національного банку Катерина Рожкова, передає Liga.net.

Вона підкреслила, що НБУ готує зміну законодавства, що дозволить популяризувати іпотеку в Україні. Так, за її словами, банки будуть вести облік доходів всієї родини перед тим, як оформити позику.

Рожкова також зазначила, що на сьогоднішній момент іпотечні ставки істотно знизилися. І хоча вона за фактом становить близько 13%, і це вище тієї іпотеки, про яку так часто говорить керівництво країни, проте це вже і не 20%, що було станом на грудень 2019 року.

Заступник глави НБУ зазначила, що розвиток іпотечного кредитування зараз стримує недосконале законодавство.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, опитування Нацбанку виявило, що в Україні значно зріс попит на іпотечні кредити: це виявився найзначніший ріст за сім років.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

76

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом