НБУ очікує пожвавлення іпотечного кредитування

Національний банк, як і вся фінансова система, очікує пожвавлення іпотечного кредитування.

Про це сказав голова НБУ Кирило Шевченко в ході зустрічі з керівниками установ – членів Форуму провідних міжнародних фінансових установ (FLIFI), повідомила пресслужба Національного банку в Facebook.

"В цілому зменшення ставок за іпотекою до однозначного рівня – це питання вже цього і наступних років", – вважає Шевченко.

Також зазначалося, що регулятор долучився до розробки нового законодавства про фінансово-кредитні механізми для будівництва житла. Законодавство повинно зробити прозорим фінансування ринку нерухомості та посилити відповідальність забудовників.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше Нацбанк рекомендував Кабінету міністрів ввести часткову компенсацію відсоткової ставки за іпотекою. У НБУ уточнили, що іпотеку під 10% банки частіше пропонують старим клієнтам з високим рівнем надійності, який визначається внутрішніми методиками банків.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

64

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом