Найдорожчий довгобуд Києва: за розкрадання затримали генпідрядника

Голову компанії-генпідрядника, який будував Подільський міст у Києві, запідозрили у розкраданні 6 млн. гривень бюджетних коштів.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури.

Як йдеться у матеріалах справи, у грудні 2020 року керівник генпідрядної організації вказав у документах неправдиві дані про обсяги та вартість виконаних підводних робіт. Йдеться про очищення металоконструкцій від обростання на глибині 12-20 метрів. До робіт залучили водолазну станцію.

У рамках цього виробництва було проведено оцінку виконаних робіт. Для цього залучили експертів та водолазів. Надалі експертиза встановила, що виконані роботи не відповідають зазначеному кошторису в 6 млн гривень.

"Наразі за клопотанням прокурора щодо підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту", - повідомили правоохоронці.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, Подільський міст відомий як найдорожчий столичний довгобуд. Ще понад тридцять років тому архітектори та інженери розробили техніко-економічне обґрунтування будівництва. Сам проєкт було затверджено у 1993 році, цього ж року і почалося його зведення. Але через проблеми фінансування будівництво його на довгі роки заморозили. Кілька разів роботи намагалися відновити, але добудувати міст так і не вдалося досі.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

251

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом