НАБУ завершило розслідування у справі про забудову парку "Нивки"

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) завершили розслідування у справі про незаконну передачу частини об'єкта природно-заповідного фонду під забудову – парк "Нивки". Про це повідомляється на сайті НАБУ.

За словами правоохоронців, підозрювані у цій справі проходять заступник мера Києва, начальник відділу експертизи Департаменту земельних ресурсів КМДА та екс-глава компанії-забудовника.

Як встановило слідство, у листопаді 2019 року Петро Оленич, який обіймав посаду директора Департаменту земельних ресурсів КМДА, а на момент викриття злочину – вже заступник голови КМДА, отримав на розгляд проєкт забудови частини парку "Нивки".

При цьому в липні 2019 року цей проєкт був відправлений на доопрацювання, оскільки ділянка належала природно-заповідному фонду.

Чиновник проігнорував цей факт та подав на розгляд депутатів Київської міськради проект рішення про його передачу в оренду приватній компанії для будівництва житлово-офісного комплексу.

Внаслідок цього компанія отримала під забудову частину парку площею 0,6 га, а територіальна громада Києва втратила право користуватися нею та зазнала близько 6,4 млн грн збитків.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, заступнику мера Києва Петру Оленичу 2 листопада 2023 року НАБУ та САП повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем , що призвело до незаконної передачі частини парку "Нивки" під забудову.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

2.7т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом