На Трухановому та Венеціанському островах заборонили забудову

1 хв

Господарський суд Києва задовольнив позов прокуратури та надав всій території Труханового і Венеціанського островів статус прибережної захисної смуги. Тепер там діє суворий режим обмеження господарської діяльності та заборонена забудова, повідомила пресслужба Офісу Генерального прокурора.

Спеціалізована екологічна прокуратура та Офіс Генпрокурора через суд скасували неправомірно встановлені водоохоронні зони та стометрові прибережні захисні смуги на цих ділянках. Суддя погодився, що має охоронятися абсолютно вся територія Труханового і Венеціанського островів. Судове рішення залишено без змін Північним апеляційним господарським судом та Верховним Судом.

В Офісі Генерального прокурора зазначили, що встановлення водоохоронної зони штучно спрощувало охоронний режим островів, зокрема передбачало можливість капітальної забудови. А стометрова прибережна захисна смуга робила хибне уявлення про відсутність цього охоронного статусу на іншій території.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, в березні 2023 року прокуратура вимагала зупинити будівництво комерційної будівлі на Трухановому острові, дозвіл на яку видала столична влада. У 2007 році Київрада передала приватній фірмі в оренду земельну ділянку площею 0,4 га для будівництва та обслуговування комплексу відпочинку з автостоянкою та кафе. Проте компанія неналежно виконувала умови договору оренди та втратила право на поновлення договірних відносин. 

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

62

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом