На ремонт метро у Києві виділять майже 400 млн грн

1 хв

Київська міська влада виділить на ремонт перегону "Либідська" і "Деміївська" майже 400 млн грн. Про це написав голова тимчасової комісії Київради з питань метрополітену Олександр Тимченко.

"Нарешті стало відомо, у скільки нам обійдеться аварія тунелю першої колії перегону між станціями "Деміївська" — "Либідська". 393 547 021 грн — це майже половина резервного фонду м. Києва на 2024 рік (який становить 836 416 567 грн)", — написав Тимченко у Facebook.

У розпорядженні №281 Київської міської військової адміністрації від 01.04.2024 йдеться, що гроші виділять саме з резервного фонду міста.

Нагадаємо, у Києві з 8 грудня 2023 року на терміновий ремонт закрили тунель метро між "Деміївською" і "Теремками". Це найновіша ділянка Київського метрополітену. Повідомлялось, що шість станцій метро на цій ділянці — "Деміївська", "Голосіївська", "Васильківська", "Виставковий центр", "Іподром", "Теремки" — працюватимуть тільки як укриття.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, підтоплення синьої гілки київського метрополітену головним чином сталося через щільну забудову зверху, яка тисне на насичений підземними водами ґрунт. Відповідне припущення висловили низка експертів.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

608

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом