На Подолі знову зносять старовинну будівлю, попри наявні приписи

У Києві триває незаконний демонтаж історичної будівлі у Цимлянському провулку, 3 (Подільський район), при цьому у забудовника не має жодних дозвільних документів.

Про демонтажні роботи на ділянці повідомили у громадській організації "Карта реновації".

"Об'єкт перебуває у власності ТОВ "Дніпро-2002". Власника не зупиняє ані воєнний стан, ані виданий раніше припис про зупинення робіт від Департаменту охорони культурної спадщини, ані кримінальне провадження від 5 квітня", - повідомили активісти.

Забудовник продовжує демонтажні роботи
Mitos Markovic

На об'єкт викликали співробітників поліції, проте приїзд правоохоронних органів не зупинив проведення демонтажних робіт. Активісти ще раз звернулися до Департаменту охорони культурної спадщини КМДА та Департаменту благоустрою з проханням проінспектувати об'єкт, зафіксувати порушення та надати відповідні приписи для зупинення демонтажу.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, за фактом демонтажу старовинної будівлі у Цимлянському провулку розпочато кримінальне провадження. Забудовнику ще на початку лютого було надіслано припис. Але, як бачимо, він продовжив проводити демонтажні роботи.

Варто зазначити, будівлі попри її вік, так і не було надано статусу культурної спадщини. Проте воно все-таки потрапило до списку об'єктів, які необхідно обстежити. До того ж будівля розташовувалась у межах Центрального історичного ареалу.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук