На Оболоні врятували землі рекреаційного призначення від забудови

Прокуратура через суд домоглася повернення громаді міста земельних ділянок в Оболонському районі вартістю понад 3,7 млн грн. Про це повідомили у пресслужбі правоохоронних органів.
 
Постановою Київського апеляційного суду за позовом Київської міської прокуратури витребувано від фізичної особи та повернуто столичній громаді земельні ділянки в Оболонському районі столиці площею 0,2 га і вартістю понад 3,7 млн грн. 

 
Установлено, що спірні земельні ділянки рекреаційного призначення у 2009 році вибули з комунальної власності столиці на підставі рішень Київської міської ради 2009 року, які скасовані в судовому порядку через їх незаконність, а тому фізична особа не набула права власності на вказані земельні ділянки. 
 
Завдяки активній позиції Київської міської прокуратури суд апеляційної інстанції погодився з доводами прокурора та витребував від фізичної особи у комунальну власність земельні ділянки загальною площею 0,2 га по вул. Академіка Оппокова (Павлика Морозова), в Оболонському районі м. Києва. 
 
Таким чином вжито заходи для запобігання забудові землі рекреаційного призначення. 
 
Київською міською прокуратурою на даний час вживаються заходи щодо виконання рішення суду.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, нещодавно Київрада дозволила одеській компанії побудувати ще одну висотку на Оболоні.

Зокрема депутати Київради 8 лютого без обговорень змінили призначення землі на вулиці Автозаводській, 72а в Оболонському районі для будівництва тут житлового будинку.
 

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

194

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом