На Миколаївщині виникли проблеми з будівництвом мікрорайону для переселенців

1 хв

Миколаївська ОВА вирішила побудувати для переселенців житловий мікрорайон у Первомайську. Але найбільші труднощі зараз викликає пошук інвесторів та міжнародних партнерів для фінансування проєкту, повідомило місцеве видання “МикВісті”.

Зведення житла планують розділити на чотири черги: І черга — 5 будинків загальною вартістю 741,3 млн гривень, ІІ черга — 3 будинки загальною вартістю 368,8 млн гривень, ІІІ черга — 12 будинків загальною вартістю 1,4 млрд гривень, IV черга — 6 будинків загальною вартістю 769,8 млн гривень. Очікується, що будівельні роботи триватимуть близько семи років.

Загальна вартість робіт складає 3,3 млрд гривень. Проте наразі коштів на зведення нового житлового мікрорайону немає, тому цей проєкт додали до єдиної цифрової системи DREAM. 

Зараз тривають перемовини з представниками Данії та інших країн, які можуть надати фінансування для його втілення. Проте за майже два роки ніхто з інвесторів та міжнародних партнерів не виявив бажання профінансувати будівництво житлового мікрорайону.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, водночас у Чернівецькій області розпочали зведення багатоповерхівок за кошти європейської спільноти, де зможуть жити понад 650 сімей переселенців. П’ять будинків планують завершити до березня 2025 року в межах двох проєктів. Один за підтримки Північної екологічної фінансової корпорації, інший — Міжнародної асоціації міграції. 

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

483

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом