На Київщині відновлять більше ніж 150 багатоповерхівок за програмою "ВідновиДІМ"

1 хв

У межах програми “ВідновиДІМ”, що реалізується за сприяння Фонду енергоефективності, на Київщині місцеві ОСББ відновлять 158 багатоквартирних будинків. Про це повідомила пресслужба Київської обласної військової адміністрації.

Зокрема в Ірпені комплексно відремонтують та утеплять 133 будівлі. Також відновлять за цією програмою 14 будинків в Гостомелі, вісім в Бучі, два в Макарові та один в селі Софіївська Борщагівка.

За словами першого заступника голови Київської обласної державної адміністрації Миколи Бойка, вже завершили 77 таких об’єктів, 53 частково завершили та ще 28 заявок — зараз в роботі. 

За програмою "ВідновиДІМ" ОСББ проведуть комплексну модернізацію житлових будинків, відремонтують фасади, замінять вікна, балкони та покрівлі, відновлять інженерні мережі та обладнання котелень, облаштують пандуси та підйомники для маломобільних груп населення.

Нагадаємо, що "ВідновиДІМ" — грантова програма. Сьогодні у ній можуть взяти участь ОСББ Миколаївської, Київської, Чернігівської, Житомирської, Сумської, Дніпропетровської областей міста Києва.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, програма "ВідновиДІМ" фінансує закупівлю 100% будівельних робіт та матеріалів, необхідних для оновлення. Так минулого року в Ірпені під Києвом за програмою "ВідновиДІМ" відновили два житлові комплекси – Затишній та Ново-Оскольський. На відновлення двох ЖК Євросоюз виділив 12,5 млн гривень.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

171

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом