На Київщині будуть викуповувати житло у забудовників для постраждалих українців

Під час сесії Київської обласної ради у четвер, 23 червня, депутати проголосували за дві програми, які допоможуть людям, які втратили житло через російську агресію, знову знайти свій будинок.

Про це повідомив губернатор Київської області Олексій Кулеба на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, прийняті сьогодні дві програми дають можливість вже найближчим часом розпочати будівництво 560 будинків та викуп 2 тисяч квартир. За приблизними оцінками, 2500 сімей отримають нове житло.

"Це лише початок нашого відновлення, нашої відбудови. Дякую депутатам за співпрацю та консолідоване рішення. Все буде Україна", - наголосив голова обласної адміністрації.

На сайті КОДА зазначається, що сьогодні депутати облради ухвалили дві програми:

  • Програма відновлення приватних будинків, зруйнованих внаслідок бойових дій на території Київської області на 2022-2023 роки;

  • Програма "Новий дім" на 2022-2023 роки.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, у Київській області до настання холодів планують збудувати 2500 одноповерхових будинків для громадян, чиє житло зруйнували російські окупанти. Більшість будинків будуть мати три кімнати, загальна житлова площа – близько 90 квадратних метрів. Також планується будівництво будинків площею 60 та 120 "квадратів". Під час будівництва будуть використовуватися останні технології, щоб завершити роботи максимально швидко.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук