На Гаваях через помилку забудовника знесуть будинок за $500 тисяч


На Гаваях забудовник випадково побудував будинок на чужій ділянці, власниця якої вимагає знести незаконний самобуд. Про це повідомляє New York Post.

Власниця землі Енн Рейнольдс звернулась до суду й дочекалася рішення на свою користь, хоча й не повністю.

Будинок з двома спальнями та трьома ванними кімнатами розташована в парку "Гавайський рай" у місті Пуна. Будівлю збудували на чужій ділянці, адже згідно з проєктною документацією, новий об'єкт мав з'явитися по сусідству.

Законна власниця ділянки Енн Рейнольдс купила цю землю за $22,5 тисячі у 2018 році. Вона планувала переїхати сюди з Каліфорнії, щоб проводити медитативні оздоровчі процедури з виглядом на океан. Але підрядник разом із забудовником, які "рахували ділянки за допомогою телефонних стовпів, почали будівництво не з того боку". Зрештою будинок звели на 114-й ділянці, а мали на 115-й.

Суддя справи зазначив, що обидві компанії "зрізали кути", щоб зменшити витрати. Тепер вони мають виплатити компенсацію за демонтаж. Суддя каже, що компаніям не треба відновлювати ділянку до початкового стану.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, помилки у будівництві можуть коштувати дуже багато чого. У Британії знесли майже сотню новобудов через один прорахунок.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

1.2т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом