На Дніпропетровщині мера міста спіймали на хабарі $30 000

1 хв

Міський голова Новомосковська (Дніпропетровська область) та його помічник отримали підозру у хабарництві. Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону.

За даними слідства, розмір хабара становив $30 000. 

"За цю суму підозрювані мали посприяти переданню в довгострокову оренду об’єкта незавершеного будівництва площею 4500 кв. м з можливістю подальшого оформлення права власності на цю будівлю", — йдеться у повідомленні.

Урядовцям інкримінують одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі (частина 4 статті 368 Кримінального кодексу України). Вона передбачає покарання — до 12 років з конфіскацією майна. У Державному бюро розслідувань додали, що чиновники мали отримати хабар від підприємця, який хотів побудувати гуртожиток для переселенців.

Міський голова й секретар обіцяли винести питання на голосування сесії та вплинути на рішення депутатів, щоб вони підтримали довгострокову оренду приміщення без оголошення спеціального тендеру.

Нагадаємо, що 25 жовтня 2020 року на місцевих виборах, Сергія Рєзніка обрали головою новоствореної Новомосковської міської громади з майже 31% голосів виборців. До цього він був директором приватного підприємства.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, також затримали Тернопільського директора будівельної компанії, який розтратив понад 3,8 млн грн коштів пайовиків з будівництва житла. Його засудили на 12 років позбавлення волі.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

2.3т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом