На даху стадіону Камп Ноу "виросте" трава: з'явилися фото проєкту

Стадіон футбольного клубу "Барселона" Камп Ноу і прилеглу до нього територію очікує масштабна реконструкція.

Як повідомляє Dezeen, за проєктом 26-гектарний парк піднімається прямо на дах 99-тисячної арени. У названом на честь стадіону парку Nou Camp з'являться паркінги, клубні магазини, спортивні майданчики, тренувальні поля та інші приміщення. Втім, більшість споруд збережуть, але функціонувати вони будуть під парком.

Основна мета дизайнерів – створити більше зелених зон у Барселоні. За даними студії, на обгородженій території, де знаходяться будівлі ФК "Барселона", поки є тільки вісім відсотків зеленої площі, 42% площі займають будівлі, а спортивні майданчики аж 50% площі.

За проєктом, на стадіоні поставлять дах, який покриють зеленню. Залишити планують лише невеликий отвір над газоном арени.

"У місті Барселона, нашому рідному місті, мало місця, де можна облаштувати громадський парк", - розповіли проєктувальники.

Також тут планують облаштувати два озера, які будуть збирати дощову воду. Зібраний ресурс використовуватимуть для поливу газону.

Тепер проєкт має пройти узгодження міської влади і керівництва "Барселони". Останні раніше планували провести реконструкцію стадіону.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

70

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом