"Місто-хмарочос" на 200 тисяч осіб: амбітний проєкт хочуть реалізувати в Дубаї. Фото

У Дубаї збираються побудувати місто-хмарочос, що складається з трьох будівель, найвища з яких буде налічувати 300 поверхів. За реалізацію проєкту The Link візьметься італійський архітектор Лукі Курчі.

Як повідомляє Hotelier, в найвищій будівлі зможуть розміститися близько 100 тисяч осіб. Ще стільки ж – в двох менших хмарочосах, які будуть стояти збоку і з'єднуватимуться між собою мостами.

У Дубаї побудують місто-хмарочос
luca curci architects

На перших п'яти поверхах розмістяться держустанови, клініки, магазини, спортивні клуби, школи.

У Дубаї побудують місто-хмарочос
luca curci architects

Висотки обладнають штучним інтелектом, який буде стежити за температурою, рівнем кисню, освітленням та іншими аспектами важливими для комфортного життя. Балкони перетворять на зелені куточки з різними рослинами.

У Дубаї побудують місто-хмарочос
luca curci architects

Архітектор заявив, що на реалізацію проєкту знадобляться мільярди доларів, але він дозволить вирішити проблему глобальної перенаселеності, при цьому екологічні вигоди виявляться набагато вищими.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, В Дубаї недавно побудували унікальний Музей майбутнього, який повинен стати однією з визначних пам'яток міста.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук