Міста, комфортні для всіх: яким має бути відновлення України

1 хв

У Києві 7 червня відбудеться дискусія "Відновлення України: як зробити громади комфортними для всіх" у рамках правозахисної програми RIGHTS NOW! фестивалю Docudays UA.

Про це порталу НЕРУХОМІ співорганізатор заходу – освітній проект STEM is FEM.

У рамках дискусії експерти обговорять процес відновлення та модернізації населених пунктів та як місцеві громади можуть на нього впливати. Також під час події всі присутні зможуть поділитися своїми думками та ідеями, а організатори намагатимуться дати поради щодо їх втілення.

Участь у дискусії візьмуть юристка зі спеціалізацією в урбаністиці Олена Купіна, урбаністка Дар'я Пирогова та активістка Уляна Джурляк. Модеруватиме розмову Анастасія Куриленко, комунікаційний директор медіа рішень “Рубрика”. Комунікаційним партнером пригоди є компанія TRUMAN.

"На нинішньому фестивалі ми, звичайно, багато говоритимемо про війну в Україні: про Маріуполь, Чернігів, Київ, про руйнування та людські переживання. Але нам дуже важливо не лише показувати втрати, а й будувати плани на майбутнє, давати надію. Так, багато міст зруйновано, війна триває – але ми не можемо чекати на її кінець і лише тоді обговорювати, як відновлювати наші міста”, — зазначає директор Правозахисного департаменту Docudays UA Ксенія Шиманська.

Як відомо, за рік повномасштабної війни росія завдала збитків інфраструктурі України майже $144 млрд. Серед пошкодженого та зруйнованого — житлові будинки, навчальні заклади, культури та охорони здоров'я, заводи, об'єкти енергетики тощо. Тисячі українських сімей втратили житло чи бізнес. Водночас багато українців готові брати участь у відновленні своїх громад.

Дискусія відбудеться 7 червня у кінотеатрі "Жовтень", у залі "Солодке життя", початок о 18:30. Вхід вільний. Зареєструватися можна за посиланням .

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

176

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом