Мін'юст збирається влаштувати великий розпродаж в'язниць

Міністерство юстиції готується до великої розпродажу в'язниць, а також анонсувало велике будівництво установ пенітенціарної системи.

Про це розповів в четвер, 6 серпня, глава Мін'юсту Денис Малюська.

Міністр припускає, що після розпродажу в'язниці втратять своє цільове призначення і будуть знищені. Малюська зазначив, що головною цінністю для покупців будуть великі земельні ділянки до яких будуть підведені всі комунікації.

"Чи означає продаж в'язниць те, що ми будемо випускати засуджених на свободу? Ні. Просто у нас занадто багато надлишкового майна, на утримання якого ми витрачаємо кошти. Ось з нього якраз і починається продаж", - підкреслив міністр.

Так, перший об'єкт, запропонований для продажу, - державна установа "Ірпінський виправний центр (№132)". Малюська також розповів, що на даний момент 27 в'язниць в Україні знаходяться у "замороженому" стані - вони не використовуються, при цьому на їх утримання і охорону витрачаються гроші з державного бюджету.

Найближчим часом будуть представлені перші лоти і з'явиться можливість їх огляду потенційними покупцями. Про дати аукціонів буде повідомлено окремо.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Міністерство юстиції України вже давно планував залучити інвесторів до користування закритими в'язницями і земельними ділянками. В рамках проєкту передбачалося, що інвестор може отримати земельну ділянку і стару будівлю в межах міста у своє користування, якщо побудує в іншому місці нову будівлю для СІЗО за міжнародними стандартами. Проєкт досі так і не реалізований.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

58

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом