Мінрегіон запустив пілотний проєкт з розвитку безбар'єрної архітектури

Міністерство розвитку громад і територій України запустив пілотний проєкт зі створення та розвитку безбар'єрної архітектури у місті Славутич (Київська область).

Про це написав заступник голови Департаменту містобудування та архітектури КМДА Юрій Тацій на своїй сторінці у соціальній мережі.

За його словами, Славутич стане першим містом в Україні, в якому втілюватиметься в життя проєкт безбар'єрної архітектури. Термін реалізації – чотири роки. Населення Славутича – приблизно 25 тисяч осіб.

Чиновник підкреслив, що в Україні слабо розвинені середовище та інфраструктура для людей з обмеженими можливостями. Тому створення для них необхідних умов, щоб можна було без перешкод дістатися магазинів і аптек – життєво важливо. Тому і був підписаний меморандум про розвиток безбар'єрної архітектури.

Водночас, Тацій вважає, що пілотний проєкт слід було б запустити у великих містах або мегаполісах, де людей з обмеженими можливостями куди більше.

Згідно з даними статистики, сьогодні в Україні живе близько 3 млн людей з інвалідністю. Переважна більшість з них активні та працездатні, але часто не можуть реалізувати свої права через непродуману інфраструктуру. У Мінрегіоні зазначили, що близько 90% пандусів побудовані неправильно, часто відсутня тактильна плитка.

У 2018 році були опубліковані нові ДБН щодо обов'язкового створення безбар'єрного простору для маломобільних груп населення. За цими нормами всі будівлі в Україні мають будуватися з елементами доступності.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, минулого тижня ДАБІ відмовила кільком забудовникам в отриманні дозвільної документації через недотримання норм щодо облаштування територій для маломобільних груп населення.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

58

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом