Мінрегіон розробив нову класифікацію обмежень використання землі

Нова класифікація обмежень використання земельних ділянок була розроблена Мінрегіоном.

Проєкт постанови був опублікований на сайті Міністерства у четвер, 11 лютого.

Як наголошується, документ має істотно розширити перелік використання ділянок, встановлених іншими правовими актами.

"Класифікація передбачає виділення обмежень, які встановлюються виключно комплексним планом просторового розвитку території громади, генпланом населеного пункту, ДПТ, а також обмежень, які можуть встановлюватися зазначеними документами в певних параметрах, якщо не встановлено іншою документацією", - йдеться в повідомленні Мінрегіону.

У список обмежень також входять території регулювання забудови та ділянки, на яких розміщуються важливі об'єкти соціальної інфраструктури.

pixabay.com

Затверджена до вступу в силу класифікації містобудівна документація буде діяти до затвердження місцевими органами нового комплексного, генерального, детального планів територій. Якщо постанова буде прийнята, вона набуде чинності не раніше 24 липня цього року.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, закон про використання земель був прийнятий Верховною Радою України в червні минулого року. Майже через місяць він був підписаний президентом Володимиром Зеленським. Так в законі йдеться про використання земель, оновлення містобудівних документів, спрощення процесу зміни цільового призначення та інші нюанси.

Роман Лещенко, перебуваючи на посаді голови Держгеокадастру, заявив, що ринок землі в Україні буде відкритий зі значними обмеженнями, однак їх поступово знімуть під тиском бізнесу і людей.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук