Микитася залишили за ґратами ще на два місяці

Колишньому народному депутату та забудовнику Максиму Микитасю продовжили на два місяці термін тримання під вартою з альтернативою внесення застави у 80 мільйонів гривень.

Відповідне рішення оголосив Вищий антикорупційний суд у п'ятницю, 31 березня, частково задовольнивши клопотання прокуратури.

Наголошується, якщо Микитась внесе заставу, його випустять, але він буде зобов'язаний носити електронний браслет, повідомляти слідчого про зміну місця проживання, утримуватися від спілкування зі свідками справи.

Перед цим прокурор звернувся до суду з клопотанням про продовження строку запобіжного заходу Микитасю у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави, стверджуючи, що чим ближче до результату розгляду справи в суді першої інстанції, тим вищі ризики ухилення Микитася від суду, тим більше що у колишнього нардепа достатньо можливостей для цього. Також, аргументував прокурор, раніше Микитась вже порушував запобіжний захід у рамках іншого кримінального провадження.

У свою чергу адвокати забудовника запевняли, що їхній підзахисний здав свій закордонний паспорт і зажадали знизити суму застави. Вони запевняли, що цілодобового домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю буде достатньо.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, правоохоронці затримали Максима Микитася в кабінеті мера Дніпра Бориса Філатова під час спроби дати хабар 18 жовтня 2022 року. За даними слідства, Микитась запропонував рекордну суму хабара 22 млн євро за можливість підконтрольним фірмам будувати метро в Дніпрі. Справу відкрили за заявою Філатова.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

113

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом