Мета уряду знизити іпотечну ставку до 5-7% – Шмигаль

Метою українського уряду є зниження іпотечної ставки до 5-7%.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі телеканалу "Перший Західний", передає Інтерфакс-Україна.

"Наша мета взагалі 5-7%, а не 10%. 10% – це початкова мінімальна мета для іпотеки, щоб зараз зрушити економіку з місця", – сказав Шмигаль.

Прем'єр зазначив, що вже восени буде спостерігатися здешевлення фінансових ресурсів.

"Ми будемо створювати умови, щоб це відбулося ще влітку, але система велика і стабільна, та інерційність є певною запорукою стабільності банківської і грошово-кредитної систем", – додав Шмигаль.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Україні впровадженню іпотеки під 10% річних заважає карантин, введений на тлі пандемії коронавірусу. З огляду на ці факти її поява може зрушити на кінець цього року, заявила перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова.

Президент Володимир Зеленський під час прес-конференції 20 травня заявив, що у кожного громадянина України буде можливість оформити іпотечний кредит під 10%. Він також пообіцяв, що такий відсоток по іпотечних кредитах буде доступний "найближчим часом".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

71

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом