МАУП залишили без землі, на якій ДАБІ дозволила будувати гуртожиток


Київрада на засіданні 20 червня не підтримала проєкт рішення про надання земельної ділянки на вулиці Фрометівській, 2 у Голосіївському районі.у постійне користування столичному вишу – Міжрегіональній академії управління персоналом.

Як повідомляє "Київвлада", цю землю Київрада передала в оренду МАУП на 1 рік ще 2005 року. Однак через суд академія спромоглася продовжити термін оренди на 15 років – до 25 вересня 2022 року. У проєкті рішення уточнюється, що ця ділянка вільна від капітальної забудови та, згідно з Генпланом Києва, за функціональним призначенням належить до території громадських будівель та споруд.

12 лютого 2021 року Департамент містобудування та архітектури КМДА видав ВНЗ містобуди на проєктування будівництва на зазначеній ділянці адміністративно-навчального корпусу та "будівлі для тимчасового розміщення (проживання) викладачів та студентів".

7 вересня 2021 року Державна архітектурно-будівельна інспекція надала академії дозвіл на будівельні роботи. У січні 2022 року МАУП повідомила про плани будівництва на вказаній ділянці нового дев'ятиповерхового гуртожитку, а також адміністративну будівлю. В академії уточнили, що ці будівлі займатимуть площу 10 соток, а на решті 30 соток буде створено зону відпочинку як для студентів, так і місцевих жителів. Зокрема, у МАУП пообіцяли відновити парк Трипільської культури.

Проте місцеві жителі сумніваються, що академія збереже парк, тож виступають проти масштабного будівництва на цій ділянці.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, раніше суд розпочав розгляд скарги щодо відчуження земельної ділянки, що належить університету імені Карпенка-Карого.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

347

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом