Масштабне будівництво курорту на Закарпатті так і не розпочнеться

Розпорядження Тячівської та Рахівської райдержадміністрацій щодо затвердження детального плани територій, необхідного для будівництва масштабного гірськолижного курорту на масиві Свидовець, було скасовано Закарпатським окружним адмінсудом.

Як писав ZAHID.net, поки суд проголосив лише резолютивну частину, деталі рішення стануть відомими пізніше.

Зазначається, що справа щодо будівництва курорту на Закарпатті триває вже близько 5 років. Ще у 2016 році голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявляв про домовленості із власниками "Буковеля" про продовження курорту на масив Свидовець. За оголошеними планами, тут мали відбудувати масштабний курорт, який у кілька разів перевищує розміри самого "Буковеля".

Так, тут мали збудувати 60 готелів, 120 ресторанів, численні фітнес-центри, магазини, відділення банків та навіть приватний аеродром. Проти цього будівництва виступили екологи, активісти та жителі Свидовця. Вони стверджують, що їм не дали ознайомитись із проєктами навіть на сьогодні.

Будівництво на Закарпатті не відбудеться

У вересні 2021 року Верховний суд скасував рішення попередніх інстанцій щодо будівництва гірськолижного курорту на Свидівці та надіслав справу знову на розгляд Закарпатського окружного адміністративного суду.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, влада області заявила про можливість проведення гірськолижного курорту та заявила про небувале будівництво гірськолижного курорту. Однак, як бачимо, будівництво так і не почалося.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук