Власники нерухомості у Київській області сплатили 155 млн гривень податків

Власники нерухомості, відмінної від земельної ділянки, сплатили до місцевих бюджетів Київської області більше 155, 2 млн грн за січень-квітень поточного року. Цей показник на 11% або 15,9 млн грн більше, ніж за такий же період минулого року.

Про це повідомляє пресслужба Державної податкової служби.

Левову частку із загальної суми сплатили юридичні особи. Так, станом на 1 травня 2020 суб'єкти господарювання спрямували до місцевих скарбниць – 126,8 млн грн, збільшивши приріст на 8 млн грн.

У свою чергу, фізичні особи сплатили – 28,3 млн грн, що на 38% або 7,8 млн грн більше суми, перерахованої в аналогічному періоді 2019 року.

Найбільші суми надійшли від власників нерухомості, зареєстрованої на території Києво-Святошинського управління – 35,6 млн грн, Бориспільського та Білоцерківського – 31,6 і 27 млн грн відповідно.

Раніше НЕРУХОМІ писали, що податок на нерухомість новий власник об'єкта платить починаючи з місяця, в якому він придбав право власності. При цьому, повідомлення про сплату суми податку вручаються платнику контролюючим органом за місцем його місця реєстрації до 1 липня року, що настає за звітним роком.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

54

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом