У Києві викрили "чорних ріелторів"

У Києві та області співробітники правоохоронних органів викрили організацію "чорних ріелторів", які заволоділи квартирами померлих або малозабезпечених українців.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Київської області.

"Увагу "чорних ріелторів" привертали квартири, власники яких або померли, або належали до соціально незахищених верств населення. Шахраї обманним шляхом заволодівали правовстановлюючим документам на нерухомість. Крім того, зловмисники підробляли офіційні документи на квартири, що засвідчують їх право власності. Після чого, видаючи себе за власників квартир, продавали нерухомість. Підозрювані незаконно привласнили майно потерпілих на суму понад два мільйони гривень", – повідомили у прокуратурі.

За місцем проживання зловмисників пройшли більше 20 обшуків, у ході яких вилучили мобільні телефони, печатки, штампи, бланки та іншу документацію, яка підтверджує злочинну діяльність. Особам повідомлено про підозру за фактом створення злочинної організації, шахрайства, викрадення людини. В даний час вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Дніпрі промишляла група "чорних ріелторів", які забирали у людей право власності на нерухомість, а самі незаконно утримували їх у власних будинках.

Відзначимо, що Кабінет міністрів наділив Міністерство фінансів повноваженнями фінансового моніторингу в ряді галузей, в тому числі – щодо ріелторської діяльності та консультування в сфері купівлі-продажу нерухомості.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

44

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом