Львову повернули землі заказника, які раніше роздали чиновники

Господарський суд Львівської області ухвалив повернути Львову земельну ділянку площею 21,5 га, яку раніше у 2020 році передала у приватну власність Рясне-Руська сільрада.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Львівська влада заявляє про незаконну передачу землі з боку сільради, вартість якої становить понад 844 млн гривень.

Львівська обласна прокуратура звернулася до суду з позовом визнати недійсним рішення селищної ради, скасувати державну реєстрацію та повернути у комунальну власність земельні ділянки. Щодо однієї з ділянок – площею майже 21,5 га – Господарський суд Львівської області ухвалив рішення – її повернуть громаді Львова.

"Додамо, що це лише третина незаконно "прихватизованих" земель. Тоді, напередодні створення Львівської МТГ, депутати Рясне-Руської сільської ради незаконно та безоплатно передали у приватну власність гаражно-будівельним кооперативам загалом 60 га землі", - повідомили представники львівської влади.

Як розповідав раніше заступник мера з питань містобудування Любомир Зубач, Рясне-Руська сільрада роздала 58 гектарів заказника "Торфовище Білогорща".

"Крім того, що рясно-руські діячі порушили одразу природоохоронне, містобудівне та земельне законодавство України, вони ще неабияк обдурили односельців. Адже на цих землях не те, що будувати ніхто не дозволить, їх навіть розорювати, щоб посадити город, не можна", - розповів чиновник.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, чорні реєстратори віддали під забудову територію майбутніх заказників "Печера Геонавт" та "Ірпенський затишок" під Києвом.

Як зазначають екологи, печера Геонавт – єдина у Київській області природного походження. Вона має довжину близько 60 метрів. І якщо тут почнеться будівництво, печера буде просто знищена.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

95

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом