Львівська ДАБІ видала документи на експлуатацію неіснуючого будинку. Фото

У центрі Львова почали будувати будинок без будь-яких дозволів, при цьому ДАБІ вже видала документи на експлуатацію неіснуючого об'єкта.

Як уточнив заступник мера з питань розвитку міста Андрій Москаленко, будівельники на площі Осмомисла (недалеко від ринку "Добробут") вже залили бетоном фундамент і почали споруджувати каркас будівлі. При цьому, за словами чиновника, будівництво ведеться з грубим порушенням, без дозвільних документів.

Незаконне будівництво у Львові
city-adm.lviv.ua

"Як виявилося, раніше реєстратори зареєстрували підроблене право власності на об'єкт, якого фактично не було і немає, але зараз хочуть звести. А обласна ДАБІ видала декларацію про готовність введення в експлуатацію неіснуючого об'єкта", - розповів Москаленко.

Представники столичної мерії оглянули незаконне будівництво, викликали поліцію, а також вручили припис, згідно з яким буде демонтована конструкція незаконного будівництва.

Незаконне будівництво у Львові
city-adm.lviv.ua

"Така абсурдна ситуація виникла через те, що єдина, хто повноцінно могла б зупинити роботи, є міська або обласна ДАБІ. А вся система ДАБІ зараз в стані реформи. І вони позбавлені такого права", - повідомив Москаленко.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, прем'єр Денис Шмигаль пообіцяв, що перетворення, що стосуються ДАБІ, мають завершитися до кінця наступного місяця, при цьому результати реформи буде видно вже відразу.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук