Ліси під Києвом знову вирубують для будівництва котеджного містечка

У Бучанському районі під Києвом, біля села Бобриця, активізувалися недобросовісні забудовники, розгорнувши будівництво на території заповідного об'єкта "Урочище Ярове".

Про це написав директор Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ) Володимир Борейко у Facebook.

За його словами, було незаконно захоплено 10 земельних ділянок. Ділянки розташовані на краю заповідного об'єкта, одна з них знаходиться у центрі пам'ятника природи. На місці працюють бульдозери, вони повністю знищили ліс на площі 0,25 гектара.

На цьому місці збираються звести котеджне містечко. Будівництво затіяв тут колишній депутат місцевої влади, повідомив Борейко.

"Пам'ятка природи "Урочище Ярове" було створено рішенням Київської обласної ради 9 вересня 2021 року. Слід додати, що ще у 2021 році Київський лісгосп уже звертався до Київської обласної прокуратури щодо незаконного захоплення рейдерами цих його лісів, але порушення не було зупинено. Тому зараз рейдери вже почали знищувати цей заповідний об'єкт бульдозерами", – додав директор КЕКЦ.

Київський еколого-культурний центр звернувся за допомогою до Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу генерального прокурора України.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, сільрада Білогородки погодила створення під Києвом заказника "Річка-Герой-Ірпінь", щоб уберегти унікальну територію від недобросовісних забудовників.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

127

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом