Ліміти на компенсацію житла: хто не доотримає свої метри

Українці, чиє житло понад 150 квадратних метрів було знищено під час бойових дій, не зможуть розраховувати на компенсації у тому ж обсязі.

Про це у середу, 8 червня, повідомила заступниця глави містобудівного комітету Олена Шуляк в ефірі каналу "Україна 24".

Депутатка зазначила, що якщо житло зруйноване та не підлягає відновленню, то українці можуть розраховувати на те, що їм нададуть квадратні метри у такому ж обсязі, проте не понад 150 "квадратів". При цьому вона додала, що ліміт ще остаточно не затверджено, питання перебуває на стадії обговорення.

Шуляк наголосила, що якщо є можливість відремонтувати будинок, на це будуть виділені кошти.

Зруйноване житло понад 150 "квадратів" можуть не компенсувати
Getty Images

Як повідомляв "Хмарочос", раніше радник Офісу президента Олексій Арестович заявляв, що громадянам відшкодовуватимуть різницю, навіть якщо площа знищеного будинку перевищує 150 метрів.

1 квітня парламент ухвалив за основу проєкт закону №7198 "Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об'єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією Російської Федерації".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у мобільному додатку "Дія" з'явилася можливість повідомляти про руйнування житлових будинків у результаті російської агресії, що дозволить у майбутньому оформити та отримати компенсації.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук