Ліквідація ДАБІ: ОАСК готовий розглянути справу по суті

Справа, що стосується ліквідації Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ), буде розглянуто Окружним адміністративним судом Києва по суті 4 листопада.

Про це повідомили в пресслужбі ОАСК.

Як наголошується, суд закінчив підготовче провадження та готовий розглянути справу по суті. Зокрема, мова йде про оскарження постанови правітельства №219 від 13 березня, згідно з яким було ліквідовано ДАБІ.

У позові йдеться, що постанова Кабміну порушує низку норм законів України: "Про архітектурну діяльність" та "Про регулювання містобудівної діяльності". Крім того, створюється невизначеність у роботі органів державної влади.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в березні Кабінет міністрів ліквідував Державну архітектурно-будівельну інспекцію, а її функції будуть виконувати три нових органи. Реформа в будівельній галузі має завершитися в кінці жовтня.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

56

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом