Забудовник з Дніпра приватизував покинуту будівлю у центрі Києва

1 хв

Аукціон із приватизації закинутої історичної будівлі на Гоголівській, 7 у центрі Києва несподівано виграла будівельна компанія з Дніпра. Про це йдеться на порталі Prozorro.

Йдеться про єдиний майновий комплекс державного підприємства "Новогоголівське". Фірма “Строїтель-П” запропонувала за об'єкт 51,1 млн гривень при стартовій вартості 41,4 млн гривень. Другий учасник аукціону не торгувався.

Будинок на Гоголівській, 7 не внесений до реєстру пам'яток, а умови приватизації не передбачають вимогу щодо його збереження. Переможець торгів має лише погасити заборгованість й недопустити звільнення працівників підприємства протягом пів року.

Споруда зведена вкінці XIX століття у стилі модерн. До 1917 року вона належала сестрам Олені Олецькій та Марії Калиновській. У будівлі розміщувалася дирекція народних училищ Київської губернії, а у 20-х роках XX століття діяла трудова школа №63. Пізніше будинок передали на баланс видавництву "Вища школа".

Зазначимо, що переможець торгів, будівельна компанія “Строїтель-П”  раніше звела ЖК Sherwood у Києві й десяток інших житлових комплексів у Дніпрі.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, по сусідству з будівлею на вулиці Кониського, 4а розташована земельна ділянка. Її у 2021 році Київська міська рада передала під забудову скандального ЖК Тургеневъ.

В липні цього року девелопер зніс двоповерхову історичну садибу Зеленських 1890 року будівництва, щоб звести на ділянці вищезгаданий комплекс.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

177

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом