Як вибрати килимове покриття у 2024 році?

Альона Ярош 23.02.2024 13:45

4 хв

Обираючи килимове покриття для свого простору у 2024 році, важливо враховувати не лише естетичні аспекти, але й практичні потреби та останні тенденції дизайну. Килими відіграють важливу роль у створенні затишної та стильної атмосфери в будинку або офісі, тому вибір правильного килима вимагає ретельного аналізу багатьох факторів. У цій статті від НЕРУХОМІ ми розглянемо етапи вибору найкращого килима для вашого простору, від визначення функціональності до розгляду матеріалів.

Чому варто обрати килимове покриття?

Попри те, що тверді покриття для підлоги, такі як плитка, паркет, або ламінат не втрачають своєї популярності, ковролін продовжує не лише утримувати свої позиції, але й здобуває все більше шанувальників. Тож чому варто обрати ковролін?

  • Килимове покриття забезпечує тепло для ваших ніг. Погодьтесь, що набагато приємніше прокидаючись зранку ставити ноги на теплий м’який килим, а не на холодну підлогу. 
  • Ковролін забезпечує звукоізоляцію – він пом’якшує звуки від кроків та поглинає шуми. Це доволі доступний метод шумоізоляції і особливо ефективним він буде, якщо ковролін встановити на спеціальну килимову підкладку.
  • Килимове покриття запобігає ковзанню та падінню. 
  • Килими чудово підходять для дітей, враховуючи, що всі діти дуже люблять гратися на підлозі. До того ж різномаїття дизайнів дитячих килимів, робить це покриття ідеальним варіантом оздоблення підлоги в дитячій кімнаті.

Як обрати ковролін у 2024 році?

У сучасному інтер'єрі ковролін – це вже більше, ніж просто функціональний елемент. Він може стати одним із ключових аспектів дизайну, забезпечуючи комфорт та створюючи стиль кімнати. Тому при виборі ковроліну у 2024 році необхідно враховувати останні тенденції у дизайні та технологіях виробництва, і ось декілька порад для тих, хто шукає ідеальний килим для свого помешкання.

Визначте функціональність. Почніть з визначення призначення кімнати, для якої обираєте килим. Це буде спальня, вітальня, кабінет, чи можливо передпокій. Адже саме від цього залежатиме його міцність, м'якість та інші характеристики. Наприклад, для передпокою варто обирати ковролін зі щільним плетінням та невеликим ворсом, оскільки тут найчастіше ходять й до того ж у взутті. А ось у спальню можна купувати килими з великим м’яким ворсом. 

Стиль і дизайн. У 2024 актуальними залишаються природні, насичені та нейтральні відтінки, а також геометричні візерунки, такі як "ялинка" або "зигзаг", а також смуги. Обирайте килимове покриття, яке пасуватиме до загального дизайну кімнати і обов'язково враховуйте освітлення і розмір приміщення.  До речі, найуніверсальнішим фоном для будь-якого дизайну буде ковролін бежевих, темно-коричневих, або сірих відтінків. 

Проте якщо ви хочете зробити акцент на підлозі, або підкреслити кольоровість інтерєру, то обирайте теплі червоні, або природні зелені чи блакитні відтінки. Також залежно від дизайну можна оздобити кімнату килимовим покриттям темних кольорів, такі як насичений вугільний, темно-синій або лісовий зелений. Такі відтінки особливо популярні для домашніх кінотеатрів або там, де ви хочете створити більш драматичний ефект.

Матеріали. Віддавайте перевагу ковроліну, який виготовлено з високоякісних та екологічно чистих матеріалів, таких як вовна, бамбук або джут. Вони не тільки додають природній шарм вашому простору, але і мають високу зносостійкість.

Догляд та довговічність. Як ми писали вище обирати килимове покриття потрібно відштовхуючись від рівня інтенсивності використання приміщення. Тобто, більш зносостійкий ковролін такий як джутовий краще підійде для передпокою та офісів ніж вовняний. Обирайте матеріал, який легко чистити та доглядати. Також враховуйте наявність домашніх тварин, оскільки це передбачає більші забруднення від шерсті, брудних лап тощо. 

Вартість. Порівняйте ціни на різні варіанти килимового покриття звертаючи увагу на якість, відповідність вашим потребам, технічні характеристики, а також відгуки користувачів. Пам'ятайте, що вкладення в якісній ковролін вигідніше у довгостроковій перспективі.

Попросіть зразок. Перш ніж прийняти остаточне рішення, візьміть зразок ковроліну, щоб переконатися, що він відповідає вашим очікуванням щодо кольору, текстури, відчуттям та якості. Крім того так ви зможете перевірити його на міцність, зносостійкість та легкість чищення.

У 2024 році килимові покриття залишаються універсальним і незамінним вибором для власників будинків та квартир у новобудовах. Комфорт, багатогранність стилю, акустичні переваги та довговічність ковроліну робить їх кращим рішенням для багатьох. З появою таких цікавих тенденцій, як фактурність, насичені кольори та візерунки, світ дизайну килимових покриттів стає більш захоплюючим, ніж будь-коли. І неважливо, чи хочете ви оновити свій житловий простір, чи додати нотку розкоші у свій дім, килими допоможуть вам досягти поставлених цілей в дизайні інтер'єру.

Автор:

Альона Ярош

Експерт

Освіта – закінчила Мистецький інститут художнього моделювання та дизайну ім. С. Далі за спеціальністю - дизайнер архітектурного середовища, викладач.

5 років працювала архітектором-дизайнером.

З 2011 року працювала PR-менеджером та маркетологом у компаніях, що займаються будівництвом та проєктуванням будинків, а також архітектурних та дизайнерських бюро.

Великий досвід написання експертних матеріалів на тему архітектури, інженерії, дизайну та декорування інтер'єру.

На проєкті НЕРУХОМІ з червня 2022 року

Усі статті автора

Коментарі

658

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом