В Ірпені використовують нову технологію для швидкого будівництва будинків

В Ірпені під час зведення будинків використовуватимуть технологію Well-being ConTech, яка має вдвічі скоротити процес будівництва.

Про це написав мер міста Олександр Маркушин у своєму Телаграм-каналі.

За його словами, було підписано меморандум із одеським забудовником "Будова", що вже працює з цією технологією, яка, до речі, була розроблена українськими інженерами.

"Well-being ConTech – це технологія швидкісного будівництва якісного та порівняно недорогого житла. Вона полягає в тому, що попередньо всі елементи будинку виробляються на заводі, а потім швидко збираються на будмайданчику. При цьому елементи, наприклад, стіни ретельно готуються до подальшого використання – їх утеплюють та робляться усі потрібні отвори для комунікацій”, - написав Маркушин.

Він також повідомив, що "Будова" зведе першу будівлю в Ірпені за новою технологією безкоштовно. Її заселять ірпінцями, які втратили житло внаслідок обстрілу російськими окупантами. Щоб вирішити частину питань із логістикою, поблизу збудують відповідний завод.

"І це означає не лише швидке відновлення житла для городян, а й солідні податки до міського бюджету", – додав мер.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, зведення 120 квартир займе близько місяця, що дорівнює близько двом шестиповерховим будинкам. Сукупність всіх заходів дасть можливість істотно знизити час для оздоблювальних робіт, що в кінцевому підсумку позначиться на загальному будівельному процесі та прискорить заселення людей у нові будинки.

Конструкція будівель за рахунок бетонного каркасу набуває високої стійкості перед обваленням внаслідок вибухів. Стіни таких будинків здатні витримати навантаження, яке можна порівняти із землетрусами інтенсивністю до 8 балів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

77

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом