В Дубаї побудують другий у світі за висотою хмарочос


В Дубаї розпочато будівництво хмарочоса Бурдж-Азізі заввишки 725 метрів, який, як планується, стане другим за висотою у світі. Про це пише The Mirror.

Розробкою проєкту займається  місцева компанія Azizi Developments. Це буде готель з пентхаусами та житловими резиденціями. Попри те, що він буде другим за висотою у світі після хмарочоса Бурдж-Халіфа, все ж таки встановить кілька світових рекордів. Серед них – найвищий готельний хол у світі на 11-му рівні, найвищий нічний клуб на 126-му рівні, найвищий оглядовий майданчик на 130-му рівні, найвищий ресторан у Дубаї на 122-му рівні та найвищий готельний номер у Дубаї на 118-му рівні.

"Наші інвестиції в Бурдж-Азізі, що перевищують 6 млрд дирхамів (близько 1,7 млрд доларів), є чимось більшим, ніж створення культової споруди. Бурдж-Азізі – це не лише його висота чи першокласне розташування, а й інноваційний дизайн та передові технології. Ця вежа запропонує ультра-розкішні резиденції, унікальний вертикальний торговий центр, найвищий у світі оглядовий майданчик, а також безліч зручностей і ресторанів, і все це на надзвичайній висоті", - розповів засновник і голова Azizi Developments Мірвайс Азізі.

Продажі приміщень хмарочоса, який, як планується, матиме 131 поверх, стартують у лютому 2025 року, хоча ціни ще не оголошені. У хмарочосі буде унікальний семизірковий готель класу "люкс", а також резиденції.

Вежа, яка буде єдиним об'єктом нерухомості на Шейх Заєд Роуд, також включатиме вертикальний торговий центр на сім поверхів, розкішний бальний зал і пляжний клуб.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, у Дубаї також збудують новий кільцеподібний хмарочос, який оточуватиме найвищу будівлю на планеті – Бурдж-Халіфа. Проєкт розробило арабське архітектурне бюро ZNera Space. На їхню думку, цей хмарочос символізує "безперервний мегаполіс" - споруду з квартирами, парками та власним транспортом.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

308

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом