У центрі Одеси обвалився старовинний будинок – пам'ятка архітектури. Фото

В Одесі 6 грудня обрушився старовинний будинок на вулиці Базарній, 93: обвалився під'їзд з першого по третій поверх.

Так будинок виглядав до обвалення
Думська

Як повідомляє Думська, внаслідок інциденту ніхто не постраждав, на місце пригоди приїхали 55 рятувальників та 18 одиниць спецтехніки. За даними видання, у момент обвалення у будівлі перебували люди. Незважаючи на критичний стан будівлі і те, що це обвалення не перше, у ньому продовжували жити двірники. Водночас із міської адміністрації стверджують, що там ніхто не проживав.

Думська
Думська

"Ніхто з мешканців цього будинку не постраждав. Хто там жив на руїнах, замість того, щоб піти туди, де на них чекають, ніхто проконтролювати не може", - прокоментували інцидент у мерії.

Варто наголосити, що цей старовинний будинок є пам'яткою архітектури місцевого значення – прибутковий будинок Олова та Дур'янова, збудований у 1890 році. Аварійною багатостраждальну будівлю визнали ще у 1994-му. У 2005-му обвалилася частина горища та стіни. У 2021 році після ремонту каналізації у дворі почав просідати ґрунт, що призвело до можливості нового обвалу. Вже цього року будинок постраждав від вибухової хвилі під час ракетного обстрілу 14 серпня.

Думська

Сьогодні в мерії заявили, що пам'ятник архітектури знесуть, але для цього з нього доведеться зняти охоронний статус.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, рік тому в Одесі в ніч на 16 листопада обвалилася частина флігелю старовинного житлового будинку по вулиці Мечникова, 12. Як з'ясувалося поряд із цим будинком на Мечникова, 8 будується житловий комплекс із підземним паркінгом та вбудованими громадськими приміщеннями.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук