У центрі Києва зупинили самовільне будівництво

Влада Києва зупинила проведення будівельних робіт на вулиці Івана Франка, 26, де розташована будівля XIX століття.

Про це у понеділок, 17 липня, повідомили на сайті Департаменту міського благоустрою КМДА.

Незаконне будівництво у центрі Києва

Як уточнили чиновники, будівництво велося за відсутності у забудовника необхідних документів. У результаті інспектор 15 липня виніс розпорядження з вимогою надати необхідну документацію. 17 липня на місце викликали правоохоронців, щоб зупинити роботи.

У КМДА повідомили, що на даний момент будівництво на ділянці не ведеться.

Двоповерховий будинок розташований на вулиці Івана Франка, 26, був збудований наприкінці XIX століття. За інформацією урбаніста Дмитра Перова, у будинку проживав музикант-флейтист та професор Іван Михайловський, соліст оркестру Київської опери. На протилежній вулиці – будівля Міністерства культури.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, ще один схожий випадок стався у Печерському районі. Прокуратура Києва спромоглася відсудити у приватної фірми земельну ділянку історико-культурного призначення. Саме тут знаходиться будівля, яка є пам'яткою архітектури. Водночас земельна ділянка незаконно вибула з комунальної власності і неодноразово перепродувалась. Нові власники змогли незаконно змінити цільове призначення, щоб звести офісно-житлову прибудову до історичного будинку.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук