У столиці Албанії збудують східчастий хмарочос – "вертикальне село"

Португальська студія OODA представила проєкт хмарочоса, що складається з 13-ти ступінчастих кубічних об'ємів, для житлового комплексу Hora Vertikale в Тирані, столиці Албанії.

Як повідомляє Dezeen, будівля заввишки 140 метрів, будівництво якої заплановано на весну 2024 року, включатиме квартири з видом на парк. OODA описує проєкт як "унікальне вертикальне поселення, розташоване серед великого зеленого міста".

Студія розробила для будівлі 13 кубів у семи варіантах, кожен розміром 22,5 м на 22,5 м та висотою у сім поверхів – типова висота будівель у Тирані.

Три ряди по три куби становитимуть основу будівлі, деякі з них будуть розташовані на відстані один від одного і злегка повернені, щоб утворити вузькі проміжки. Два куби, розташовані один біля одного, будуть знаходитися на вершині.

Деякі куби матимуть ґратчасті фасади із звичайними віконними отворами, а інші – виступаючі блоки та округлі елементи. Найвищий куб буде мати кутасті балкони, що підтримуються колонами, розташованими по периметру.

"Кожен куб втілює унікальну концепцію, пов'язану з мистецтвом, а також натхненний місцевим колоритом", - заявили в OODA.

Представники студії стверджують, що будівля буде збудована з матеріалів, привезених з Албанії, щоб зменшити вуглецевий слід та підтримати місцевий бізнес.

"В результаті вийде будівля, яка залишить незабутнє враження як на гостей міста, так і на тих, хто в ньому житеме", - кажуть у студії.

Будівля була спроєктована таким чином, щоб справляти вражаюче враження на ландшафт, а його ступінчастий блочний екстер'єр мав виразний вигляд з усіх боків.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше студія MVRDV у Тирані розпочала будівництво хмарочоса Скандербега у вигляді погруддя національного албанського героя.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

2.2т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом