У Сіднеї реконструювали будинок після років боротьби за нього

1 хв

В Сіднеї архітектурна студія BVN реконструювала бруталістський житловий будинок, який багато років влада хотіла знести попри протести активістів. Про це повідомило видання Dezeen.

Багатоквартирний комплекс Sirius звели у 1979 році за проєктом нідерландського архітектора Тао Ґоферса. У ньому було 79 квартир. Проте десять років тому уряд захотів виселити мешканців, продати будинок або повністю зруйнувати. Місцеві активісти стверджували, що будинок занесений до реєстру пам’яток, але влада намагалась приховати цю інформацію. Міністерка спадщини Габріель Аптон заявляла, що Sirius не гідний збереження.

Як альтернативне рішення студія CplusC Architectural Workshop запропонувала радикальну реконструкцію з масштабною надбудовою. Зрештою, влада для виконання цих робіт продала комплекс за 93 млн євро.  

Реконструкцією займалася студія BVN, яка виграла архітектурний конкурс. Відновлена будівля містить 75 квартир і комерційні приміщення на першому поверсі. Оригінальний бетонний фасад архітектори зберегли, але додали до нього розширення у вигляді капсульних модулів із мідним покриттям. Мідь із часом має змінити колір і текстуру, й поступово повинна зливатись із бетонним фасадом.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, в липні 2023 року у Сіднеї британська архітектурна студія Grimshaw завершила будівництво офісного "скульптурного" хмарочоса Poly Center на Джордж-стріт недалеко від Кругової набережної. 27-поверхова висотка складається з трьох візуально відмінних елементів – бетонного ядра зі східної частини, заскленої офісної частини та одинадцятиповерхової вежі, що складається з арок.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

165

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом