У Познані на місці знесеної вілли збудували корпус онкологічного центру

1 хв

Нове крило Великопольського онкологічного центру в Познані звели на місці старої вілли, знесеної у 2021 році. Про це повідомляє видання White Mad.

П’ятиповерхову будівлю спроєктувала варшавська архітектурна студія CAD Architecture. Лікарняний заклад має площу 6,5 тисяч квадратних метрів, в ньому розташовані приміщення для поліклініки, денної хіміотерапії та додаткові операційні.

“Експресивний дизайн нового лікарняного крила відсилає як до довоєнного модернізму, так і до мотивів перших повоєнних десятиліть у вигляді V-подібних кронштейнів, однак вся конструкція чітко вказує на сучасне походження будівлі”, — йдеться у повідомленні.

Архітектори розробили інтерʼєри так, щоб вони чинили позитивний вплив на самопочуття пацієнтів. Наприклад, на останньому поверсі вони розбили сад, з якого відкривається вид на стару частину Познані. 

Вілла була збудована у 1933 році. Її вилучили з реєстру історичних пам’яток і знесли для розширення лікарні. Загальна вартість інвестицій у розбудову складає понад 136 мільйонів злотих. Більша частина суми з бюджету Великопольського воєводства.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, у передмісті Парижа Ле-Везіне місцевій студії SOA Architectes доручили спроєктувати житловий комплекс на 24 квартири на територіх колишньої лікарні у Ле-Везіне. Архітектори використали історичні вілли, щоб створити будинки, які б “виділялася” і водночас вписувалися у парк та наслідували деякі елементи історичної забудови.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

305

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом