У Парижі з'являться два хмарочоси, що "падають". Фото

Французька студія Ateliers Jean Nouvel спроектувала хмарочоси Tours Duo – дві вежі заввишки 180 та 125 метрів, які мають зрости у східній частині Парижа.

Як повідомляє Dezeen, вежі стануть пам'яткою східного Парижа. В одній з них будуть розташовані приблизно на 97 тисяч квадратних метрів офісні приміщення, в іншій – 139 готельних номерів. До оформлення інтер'єрів апартаментів залучили дизайнера Філіпа Старка.

"Східний Париж повільно вимальовується, вибудовується і набуває форми, доповнюючи та видозмінюючи незавершений контекст", - сказав керівник проєкту Жан Нувель.

Хмарочоси збудують поруч із кільцевою дорогою Периферик та великою залізничною гілкою, зовні вони відхилятимуться від центральної площі. Нувель розташував хмарочоси так, щоб їх були краще видно з Сени, Периферика та деяких визначних пам'яток міста. Башти були спроєктовані з урахуванням видів із Національної бібліотеки Франції.

Tour Duo 1 заввишки 180 метрів стане другим за висотою хмарочосом у Парижі після Tour Montparnasse. У 39-поверховій будівлі на верхніх поверхах будуть розташовані офіси, а на першому поверсі — зал для глядачів і торгові приміщення. На вершині вежі облаштують конференц-зал.

Сусідня 29-поверхова вежа складатиметься також з офісів на нижніх рівнях, а на верхніх – готель. На самому верху передбачили ресторан, бар із терасою з видом на Париж.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, квартири з видом на Ейфелеву вежу в Парижі виявилися найдорожчими порівняно з іншою нерухомістю біля інших світових пам'яток.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

282

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом