У Нью-Йорку збудували хмарочос, схожий на вежу із "Володаря кілець"


Нью-йоркська студія SHoP Architects завершує будівництво понад високий хмарочос Brooklyn Tower, найвищої будівлі в Брукліні.

Хмарочос Brooklyn Tower
dezeen.com

Як повідомляє Dezeen, будівельники щойно завершили складні фасадні роботи. Хмарочос прикрашений чорними нержавіючими панелями, що йдуть від верхньої частини до нижньої, де він зливається з історичною будівлею банку Dimes Savings Bank, яку вдлася зберегти та інтегрувати у подіум вежі. Висота 93-поверхової будівлі складає 325 метрів. Будівля швидко стала однією з найпомітніших у Брукліні.

Хмарочос Brooklyn Tower
dezeen.com

Житлова висотка має більш широку основу, ніж багато інших супертаунхаусів, що обумовлено сильними вітрами у цьому районі Нью-Йорка.

Основа облицьована білим мармуром, що відображає стиль арт-деко, і темнішає по мірі підйому.

Хмарочос Brooklyn Tower
dezeen.com

Крім того, вежа має кілька "вітрових поверхів" по всій своїй довжині, які дозволяють сильним поривам вітру проходити крізь неї, не розгойдуючи масивну конструкцію. За даними нью-йоркського журналу Curbed, на одному з найвищих вітрових поверхів було обладнано баскетбольний майданчик - найвищий у світі.

Своєрідна форма та колір вежі змусили мешканців міста порівняти її з архітектурою Темної фортеці Саурона, вежі з екранізації роману "Володар кілець".

Хмарочос Brooklyn Tower
dezeen.com

У вежі передбачено кілька входів: один безпосередньо з вулиці, інший – через реконструйований банк, який став торговельною залою.

Дизайн більшості житлових приміщень виконала місцева студія Gachot Studios.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості , ще один надвисокий хмарочос хочуть збудувати в Техасі. За розробку проєкту взялася студія Kohn Pedersen Fox, вона вже встигла подати зображення висотки. Збудують її у місті Остін. За словами архітекторів, висота будівлі становитиме 312 метрів.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук