У Нью-Йорку збудували хмарочос, схожий на вежу із "Володаря кілець"


Нью-йоркська студія SHoP Architects завершує будівництво понад високий хмарочос Brooklyn Tower, найвищої будівлі в Брукліні.

Як повідомляє Dezeen, будівельники щойно завершили складні фасадні роботи. Хмарочос прикрашений чорними нержавіючими панелями, що йдуть від верхньої частини до нижньої, де він зливається з історичною будівлею банку Dimes Savings Bank, яку вдлася зберегти та інтегрувати у подіум вежі. Висота 93-поверхової будівлі складає 325 метрів. Будівля швидко стала однією з найпомітніших у Брукліні.

Житлова висотка має більш широку основу, ніж багато інших супертаунхаусів, що обумовлено сильними вітрами у цьому районі Нью-Йорка.

Основа облицьована білим мармуром, що відображає стиль арт-деко, і темнішає по мірі підйому.

Крім того, вежа має кілька "вітрових поверхів" по всій своїй довжині, які дозволяють сильним поривам вітру проходити крізь неї, не розгойдуючи масивну конструкцію. За даними нью-йоркського журналу Curbed, на одному з найвищих вітрових поверхів було обладнано баскетбольний майданчик - найвищий у світі.

Своєрідна форма та колір вежі змусили мешканців міста порівняти її з архітектурою Темної фортеці Саурона, вежі з екранізації роману "Володар кілець".

У вежі передбачено кілька входів: один безпосередньо з вулиці, інший – через реконструйований банк, який став торговельною залою.

Дизайн більшості житлових приміщень виконала місцева студія Gachot Studios.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості , ще один надвисокий хмарочос хочуть збудувати в Техасі. За розробку проєкту взялася студія Kohn Pedersen Fox, вона вже встигла подати зображення висотки. Збудують її у місті Остін. За словами архітекторів, висота будівлі становитиме 312 метрів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

481

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом