У Нідерландах нацистську військову частину перетворили на житло

У Нідерландах архітектурна студія MVRDV перетворила на житло німецьку військову частину періоду Другої світової війни. Про це повідомило Dezeen.

У XX столітті німці збудували свою базу поблизу міста Арнем. Неподалік був розташований аеродром, який за часів Другої світової війни був авіабазою Люфтваффе. Військова частина складалася з двох десятків споруд різного типу, які оздобили цегляними фасадами, щоб замаскувати під сільські помешкання.

Багато будівель архітектори вже реконструювали, але оригінальні німецькі бункери зберегли. Декілька споруд знесли й замість них звели три житлові таунхауси. Кожен з них містить по сім квартир і гараж під землею. Деякі будівлі перебудували під офіси та майстерні. У центрі комплексу розмістили громадський простір із приміщеннями для артрезиденцій з баром і рестораном.

Сім споруд архітектори переробили на житлові будівлі, потім ще 11 павільйонів перетворили на помешкання для оренди. Паркан, який оточував військову базу будівельники знесли, щоб дикі тварини могли безперешкодно рухатися. Тож замість доріг і тротуарів вони зробили стежки.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, у 2023 році нідерландська студія Powerhouse Company провела реконструкцію монолітного бункера в Ейндховені. Тепер на цьому місці височить житловий хмарочос. Висота вежі сягає 100 метрів, на 32 поверхах розташовуються 210 квартир. Бункер був спроєктований в 1969 році місцевим архітектором Х'ю Маскантом.

Проверенные ЖК

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук