У Китаї реалізували незвичайний проєкт культурного центру. Фото

Китайська студія Change Architects розробила та реалізувала проєкт культурного центру для міста Чаоху. Він розташувався у північній частині біля підніжжя гір.

Як повідомляє Dezeen, споруда є плавним ландшафтом з вкритим травою бетоном теракотового кольору. Його дизайн дозволить відвідувачам по-новому подивитись на навколишню природу на тлі гір.

Проект розробила студія Change Architects
dezeen.com
Проект розробила студія Change Architects
dezeen.com

"Логіка архітектурної концепції ґрунтується на ідеї природних елементів", - розповіли архітектори.

Бетонна конструкція, що в'ється біля невеликого озера, включає пішохідні доріжки і оглядові майданчики і піднімається вгору на західному кінці, щоб приховати великий ресторан під насипом з трав'яною вершиною. Вигнуті отвори в даху створюють додаткове освітлення для внутрішніх двориків, неформальних майданчиків для виступів на відкритому повітрі. Штучний ландшафт збудували з використанням сталевої рами, яка потім була вкрита бетоном, залитим на місці, та оздоблена зеленим дахом та протиковзною поверхнею.

Проєкт розробила студія Change Architects
dezeen.com
Проєкт розробила студія Change Architects
dezeen.com

До входу в ресторан ведуть кілька доріжок, відвідувачі можуть також спуститися ними в лаунж-зону.

Проект розробила студія Change Architects
dezeen.com

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, переможцем престижної премії World Building of the Year у 2021 році стала будівля сміттєпереробного заводу в Копенгагені. Вершину будівлі зробили у вигляді гірського схилу для катання на лижах, з трасою для слалому та зон для фрістайлу, є невеликі схили для дітей та лижників-початківців. Тут також є пішохідна та бігова стежки, засаджені різною рослинністю: 7 тисяч кущів, 300 сосен та інша зелень.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук