У Києві під виглядом ремонту розбирають фундамент палацу Кирила Розумовського

У Києві на Печерську під виглядом ремонту розбирають фундамент палацу Кирила Розумовського у 1780 роках. Про це повідомляють краєзнавець Антон Короб та екскурсовод Алла Бондаренко у Facebook.

Дерев'яний палац останнього гетьмана стояв на вулиці Івана Мазепи біля Аресенальної площі з 1780-х років. Сам палац було розібрано на початку ХІХ століття. Від комплексу у відносно історичному вигляді залишилися дві споруди — одноповерхові інженерні служби та двоповерховий флігель середини ХІХ століття.

За словами Короба, ці будівлі є складовою комплексу Київської фортеці, зокрема Микільської брами, відомих сьогодні за проєктом реновації Арсенальної площі.

Споруди були передані фірмі "СОБІ" для капітального ремонту. Археологічні дослідження не проводились. Забудовник уже знищив склепіння підземного ярусу.

"Наскільки мені відомо, статусу пам'ятки в нього немає. Клеймову цеглу від відомого виробника вдалося потягнути і приховати для екскурсії на наступні вихідні. На фото - те, що залишилося і що вже "ремонтується", - коментує Бондаренко.

Як пише юрист Дмитро Перов, на місце викликали поліцію, яка зупинила роботи.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, Київрада дозволила КП "Київський метрополітен" знести частину нежитлових приміщень на Арсенальній площі, 1б, щоб на цьому місці ТОВ "Войткон" облаштувало фонтан.

Метрополітену замість приміщень на Арсенальній, вартістю 40,6 млн. гривень і площею 653 "квадратів", віддали приміщення на Гарматній у Солом'янському районі, вартістю 1,38 млн. і площею 329 "квадратів".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

3.4т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом