У Чикаго добудували найвищий хмарочос у місті. Фото

У Чикаго завершилося будівництво хмарочоса 1000 М, спроєктованого покійним німецько-американським архітектором Гельмутом Яном.

Як повідомляє Dezeen , житловий комплекс розташований в історичному районі міста Мічиган-авеню, після початку будівництва у 2019 році досяг остаточної висоти 788 футів (240 м). Бетонні конструкції хмарочоса, спроєктовані архітектурною студією Jahn, вже добудовані, і найближчим часом буде закінчено роботи з оздоблення скляного фасаду.

1000 M складається з двох частин: квадратна основа має виступ на одній стороні. На вершині знаходиться вежа, яка відходить від краю основи, має закруглені краї та злегка згинається по мірі підйому.

73-поверховий хмарочос стане найвищим будинком у місті на південь від Вілліс-Тауер. Початковий план будівництва хмарочоса передбачав висоту вежі 832 фути (254 м), проте обмеження, що діють у цьому районі, змусили забудовників, компанії Time Equities, Inc, JK Equities та Oak Capitals, зменшити висоту.

У готовому хмарочосі буде 738 квартир, а також оглядовий майданчик на даху з краєвидом на Чикаго та озеро Мічиган. За словами розробників, це буде найвищий оглядовий майданчик у місті. Дизайнер з Чикаго Кара Манн зараз розробляє інтер'єри як для квартир.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, водночас у Нью-Йорку студія SHoP Architects завершує будівництво надвисокого хмарочоса Brooklyn Tower, найвищої будівлі в Брукліні. Своєрідна форма та колір вежі змусили мешканців міста порівняти її з архітектурою Темної фортеці Саурона, вежі з екранізації роману "Володар кілець".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

452

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом