У Бучі відновлюють хрущівки  через конструктор фасадів

1 хв

У Бучі відновлюють пошкоджені російськими обстрілами хрущівки та панельки за проєктами архітектурної студії Gurtom. Про це повідомила співзасновниця студії Катерина Оначук.

Минулого року Бучанська міськрада провела тендери на ремонти будинків на вулиці Яблунська. Переможцем стала будівельно-інвестиційна група "Атлант". Вона уклала угоди на понад 50 млн гривень.

Архітектори отримали запит створити одночасно естетично привабливі, енергоефективні і бюджетні будівлі. В результаті студія Gurtom разом з креативною агенцією 2storm створили конструктор: фасад розклали на елементи, з яких можна збирати різні комбінації.

Планування будинків не змінили, оскільки основною метою було відновити пошкоджене. Оначук зауважує, що мешканці відмовилися від прозорих балконів, адже хочуть використовувати їх для зберігання речей. 

Будинки на вулицях Склозаводська, Нове Шосе та Яблунська зараз перебувають у різному стані готовності.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, водночас у Гостомелі більше сотні житлових будинків досі не відновили через крадіжки будматеріалів. Загальна сума порушень у грудні 2023 року становила понад 21 млн гривень.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

963

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом