Студія Zaha Hadid спроєктувала оглядовий майданчик у Саудівській Аравії

Британська студія Zaha Hadid Architects спроєктувала оглядовий майданчик на вершині гори в рамках гірськолижного курорту Trojena у Неомі в Саудівській Аравії.

Як повідомляє Dezeen, на конференції Cityscape в Ер-Ріяді на стенді Неома був представлений оглядовий майданчик та 330-метровий хмарочос, також спроектований студією. У Неомі представили ескізи споруди, на яких показано два можливі варіанти будівлі.

Будівництво оглядового майданчика заплановано на півночі Саудівської Аравії, генеральним планом займається німецька студія LAVA Architects. Будівля, що отримала назву "Гірська обсерваторія", височітиме над центральним озером.

Інформації про оглядовий майданчик поки що мало, але на рендерах показано закритий простір, що виступає зі схилу скелі. Поряд з основним приміщенням в одному варіанті показано відкритий оглядовий майданчик, а в іншому - нижнє, другорядне закрите приміщення.

"Панорамна точка огляду, що демонструє природну красу гори та надає відвідувачам візуальний доступ до її найдрібніших деталей за допомогою інноваційних технологій", - йдеться в описі на сайті Неома.

Анонсований у 2022 році проект планується повністю завершити до проведення зимових Азіатських ігор у 2029 році.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, Саудівська Аравія має намір провести Чемпіонат світу з футболу в 2034 році, при цьому одна з арен має розташовуватися в мегакомплексі Neom, в рамках якого будується 170-кілометровий хмарочос Line.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

448

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом