Студія Рафаеля Віньолі спроєктувала чотири хмарочоси у Канаді

Американська студія Rafael Viñoly Architects спроєктувала чотири хмарочоси та низку громадських просторів у Торонто, що стане першим проєктом студії в Канаді.

Як повідомляє Dezeen, проект, розроблений компанією Madison Group, загальною площею 185 806 квадратних метрів, складатиметься з двох окремих ділянок, кожна з яких матиме по два хмарочоси, в яких розмістяться житлові, торгові та офісні приміщення. Засновник студії Рафаель Віньолі помер торік, студія повідомила, що він брав участь у розробці проекту перед своєю смертю.

"Це буде єдиний канадський проект, до якого архітектор-візіонер Рафаель Віньолі долучився особисто, і перший проєкт фірми в Канаді", - зазначає команда архітекторів.

На візуалізаціях зображено чотири ступінчасті вежі, згруповані в пари і розподілені вздовж кварталу Торонто, з високими відкритими площами між ними. Пара веж за адресою 90-110 Eglinton Avenue матиме 58 поверхів, з'єднаних кубічним мостом на п'ятому рівні, тоді як сусідня пара за адресою 150-164 Eglinton Avenue матиме по 61 поверху кожна. Усі вежі буде приблизно однакової висоти - 236 метрів.

90-110 Eglinton Ave включатиме 1035 житлових одиниць площею 93 097 квадратних метрів та 2 375 квадратних метрів громадської зони, тоді як 150-164 Eglinton Ave запропонує 1 329 житлових одиниць та 2 680 квадратних метрів відкритого простору.

Кожна вежа має фасад у червону клітинку з проміжками між ними. Той самий червоний колір переходить на колони в основі, які закривають подвійні за висотою вестибюлі. У хмарочосах розміститься більшість житлових приміщень, але також будуть офіси та магазини на першому поверсі.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, у центрі столиці провінції Онтаріо, неподалік Університету Торонто планують звести найвищу будівлю в Північній Америці з масивної деревини, відповідний проект представила канадська архітектурна студія Icon Architects.

Сьогодні найвищою дерев'яною спорудою у Північній Америці є семиповерхова будівля Майкла Гріна у Міннесоті.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

315

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом