Сім простих ідей зберігання для невеликих квартир

Альона Ярош 11.06.2022 08:16

3 хв

У малогабаритних квартирах часто гостро стоїть питання зберігання речей, адже тут на рахунку кожен сантиметр. Чим довше ми мешкаємо у квартирі, тим більше різних речей скупчується. І якщо правильно не організувати місця для зберігання, то все перетвориться на безлад. У цій статті ми зібрали 7 дієвих порад, які допоможуть вам у розв'язанні цієї проблеми.

Під ліжком

Ваша спальня повинна бути схожа на райський куточок, а не на шафу для зберігання речей. Якщо ви шукаєте способи звільнити простір у спальні, подумайте про варіанти зберігання під ліжком. Ідеальним рішенням цьому буде вже готове ліжко, що оснащене вбудованою системою зберігання. Це або ліжко з підйомним механізмом та спеціальною нішею, або з шухлядами. Також, можна використовувати невеличкі спеціальні ящички на колесах, або без. Такі ящики бувають різноманітних дизайнів, розмірів та виготовляються з різних матеріалів: дерево, пластик, лоза, текстиль та інше. Так, ви можете повністю замінити громіздкий комод, або навіть шафу.

Пуфи та отоманки

Такі меблі дуже функціональні, на них можна сидіти, використовувати як журнальний столик та у якості додаткового місця зберігання речей. Це ідеальний варіант для подушок, ковдр, скатертин та одягу. Крім того, пуф може бути чудовим акцентом у вашому інтер'єрі, або навіть створити настрій для всієї кімнати.

Вбудована шафа

Це найкращий варіант з усіх можливих, особливо якщо максимально використати простір - від підлоги до стелі. Тут розмістяться абсолютно усі речі: одяг та взуття з однієї сторони, а книги, постільна білизна та навіть складні стільці з іншої. Сезонний одяг, до речі, можна зберігати у вакуумних пакетах, що значно збільшить місце зберігання. До того ж сам дизайн шафи може візуально збільшувати простір. Для цього обирайте шафи з дзеркальними дверима.

Зберігання у передпокої

Організуйте системи зберігання у придверному просторі. У невеликому приміщені цілком можуть поміститися шафки з антресолями, які обрамляють вхідні двері. Це дуже функціональний і водночас стильний варіант для ваших речей. Такий же прийом можна використати для міжкімнатних дверей, тільки для цього обирайте відкриті стелажі. Якщо ж місця зовсім мало, і ви мешкаєте у смартквартирі, то для одягу краще обрати настінні або підлогові вішалки.

Кожен куточок

Для зовсім невеликих просторів підійдуть кутові стелажі, або г-подібні полички, що органічно вписують у кутку кімнати. Плюси таких поличок у тому, що навіть якщо вони заставлені різними речами, то все одно не будуть дуже впадати в очі, а також не заважатимуть вільно пересуватися по квартирі.

Для книголюбів

Щоб книжки завжди були охайно складені та було легко знайти саму ту, що потрібна пропонуємо варіант полиць, які розташовуються під самою стелею. І тут окрім функціонального зберігання книжок є ще й дуже приємний бонус, бо яскраві корінці книг будуть стильним доповненням дизайну.

Зберігання на балконі

Балкон - одне із найкращих місць для зберігання речей, особливо якщо правильно організоване. Для комфортного зберігання обирайте спеціальні поличкові системи, вбудовані шафки, також легкі металеві або дерев'яні конструкції, що можна закріпити біля однієї зі стінок. А якщо ви додасте спеціальні ящики та коробочки, куди ви складете свої речі, то все завжди буде охайним і на своїх місцях. Крім того, це хороший спосіб звільнити більше простору у вашому помешканні.

Максимально використовуйте кожен сантиметр вашої квартири. При правильній організації простору навіть у найменших кімнатах буде вдосталь місця для всього, що важливо для вас. А також, по можливості регулярно проводьте ревізії та звільняйте квартиру від старих та не потрібних речей, тоді у вашому помешканні буде завжди затишок та комфорт.

Автор:

Альона Ярош

Експерт

Освіта – закінчила Мистецький інститут художнього моделювання та дизайну ім. С. Далі за спеціальністю - дизайнер архітектурного середовища, викладач.

5 років працювала архітектором-дизайнером.

З 2011 року працювала PR-менеджером та маркетологом у компаніях, що займаються будівництвом та проєктуванням будинків, а також архітектурних та дизайнерських бюро.

Великий досвід написання експертних матеріалів на тему архітектури, інженерії, дизайну та декорування інтер'єру.

На проєкті НЕРУХОМІ з червня 2022 року

Усі статті автора

Коментарі

191

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом